عنوان کتاب: توانمندی زنان: نقدی بر رویکردهای رایج توسعه
نویسندگان: نایلا کبیر، ویویان وی، فریدا شهید، زو اوکسال، سالی بیدن، آنجلو مالوتره، کارول بوندر، سیدنی روثشولر
مترجم: فاطمه صدیقی، اعظم خاتم، اکرم خاتم، هما مداح، فاطمه محمدی
انتشارات: آگه
تگ: ۵۳۱ ت/ز
کتاب «توانمندی زنان: نقدی بر رویکردهای رایج توسعه» توسط انتشارات آگه در سال ۱۳۸۹ به چاپ رسید. نوبت اول انتشار این اثر مربوط به همان سال و در دویست و سی صفحه است.
این کتاب دارای یک پیشگفتار به قلم اعظم خاتم با موضوع «قدرتمندی: نقد رویکردهای رایج توسعه و زنان» است. مباحث کتاب حاضر به چهار فصل تقسیم میشود که نگارش هرکدام از فصلها به یک یا چند نویسنده اختصاص یافتهاست. جزئیات فصول این کتاب به شرح زیر است:
•فصل اول: «تامل در سنجش قدرتمند شدن زنان: منابع، عاملیت، دستاوردها» (شصت و شش صفحه) نوشته نایلا کبیر
•فصل دوم: «قدرتمند شدن زنان در جوامع مسلمان: جنسیت، فقر و دموکراتیزه شدن از درون» (سی و چهار صفحه) نوشته ویویان وی و فریدا شهید
•فصل سوم: «جنسیت و توانمندی: مضامین، رویکردها و تاثیرات سیاستی آن» (چهل صفحه) نوشته زو اوکسال و سالی بیدن
•فصل چهارم: «سنجش توانمندی زنان به عنوان یک متغیر در توسعهی بینالمللی» (هفتاد و دو صفحه) نوشته آنجلو مالوتره، کارول بوندر و سیدنی روثشولر
همچنین این اثر دارای یک «پیوست: نگاهی به شاخصهای توانمندی» به قلم اعظم خاتم است که در شش صفحه نوشته شدهاست. در دو صفحهی پایانی کتاب نیز واژهنامه فارسی-انگلیسی وجود دارد.
درباره نویسندگان:
نایلا کبیر: نایلا کبیر، یک آکادمیسین بنگلادشی متولد بریتانیا، به دلیل آثارش در زمینه مطالعات توسعه، جنسیت و سیاست اجتماعی شناخته میشود. او استاد جنسیت و توسعه در دانشکده اقتصاد لندن (LSE) است. تحقیقات کبیر بر تقاطع جنسیت، فقر و نابرابریهای اجتماعی، با تأکید ویژه بر زندگی زنان در کشورهای در حال توسعه، متمرکز است.
ویویان وی: ویویان وی، یک انسانشناس سنگاپوری و محقق فمینیست، به دلیل آثارش در زمینه جنسیت، توسعه شهری و سیاست فضا شناخته میشود. او استاد دانشگاه ملی سنگاپور است و مشارکتهای قابل توجهی در زمینه مطالعات جنسیتی، به ویژه در زمینه جنوب شرقی آسیا، داشته است.
فریدا شهید: فریدا شهید، یک فعال حقوق بشر و محقق فمینیست پاکستانی است. او بخش عمدهای از حرفه خود را به حقوق زنان و برابری جنسیتی، با تمرکز بر تقاطع حقوق بشر، توسعه و عدالت اجتماعی در پاکستان و جنوب آسیا، اختصاص داده است.