skip to Main Content
  حمایت

آموزش

آموزش جزء جدایی‌ناپذیر برنامه‌ها، پروژه‌ها و فعالیت‌های بنیاد در مدت فعالیت نهادی بوده است. از آموزش در سطح جامعه محلی (مهارت‌آموزی تا توسعه کسب‌وکار جمعی)، تا پروژه‌‌های آموزشی مانند اتاق کارآفرینی مدارس، مسیر کسب‌وکار من، توان‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد، بنیاد توانسته دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای را در حوزه آموزش کارآفرینی به زنان و جوانان داشته باشد.

تمرکز امروز بنیاد بر موضوع توسعه جامعه محلی باعث شد واحد آموزش بنیاد به صورت منسجم تشکیل و از نیمه اول سال ۱۴۰۱ شروع به فعالیت کند. این واحد توان‌افزایی و توسعه ظرفیت کارشناسان و ذینفعان داخلی و خارجی بنیاد را پیش می‌برد.

معرفی واحد آموزش

توان‌افزایی و توسعه تسهیلگران محلی در سطح استان‌ها

توسعه شبکه مدرسین بنیاد در توسعه جامعه محلی

توسعه و توان افزایی ذی‌نفعان داخلی و خارجی بنیاد

توان‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد هم‌هدف با بنیاد در سطح ملی و محلی

استفاده از ظرفیت آموزش بنیاد توسعه کارآفرینی زنان وجوانان برای سایر بخش‌ها (مشاوره، برگزاری رویدادهای آموزشی و …)

اهداف

کارشناسان و همکاران در یک مجموعه سازمانی بالاترین رکن اجرایی سازمان هستند و حفظ انگیزه، احساس مفید‌بودن و رشد سازمانی در کنار مسئولیت‌پذیری گزینه‌هایی است که می‌تواند رشد یک سازمان مردم‌نهاد را رقم زند.

بنیاد توسعه ظرفیت مدیران،کارشناسان ستادی و محلی خود، توان‌‌افزایی آنها را در دستور کار خود قرار داده است و باور دارد توسعه نیروی انسانی کارآمدی فردی و اجتماعی را در سازمان رشد داده و می‌تواند زمینه اثربخشی بهتری را برای سازمان در ارائه خدمات در بلندمدت به همراه داشته باشد.

آموزش کارشناسان بنیاد

یکی از مهمترین گروه‌های هدف بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان در اتصال با محور فعالیت و پروژه‌ها اعضای جوامع محلی هستند. آموزش اعضای جامعه محلی در پروژه‌ها متناسب با اهداف آن پروژه په پیش می‌رود. برای این آموزش‌ها دو مسیر تعریف شده است.

مسیر اول: کمک به تدوین آموزش‌های مورد نیاز جوامع محلی در پروژه‌ها و تسهیل در اجرای آنها

مسیر دوم: کمک به تدوین آموزش‌های توسعه‌دهنده جوامع محلی جهت پایداری اثربخشی پروژه‌ها

آموزش اعضا جوامع محلی

سازمان‌های غیرانتفاعی در مسیر توسعه جامعه مدنی و رسیدن به اهدف خود، دستاوردها، نتایج و یافته‌هایی دارند که می‌تواند بستر یادگیری و انتقال تجربه به دیگر سازمان‌های مردم‌نهاد باشد. بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان با توجه به پتانسیلی که طی ۱۵ سال فعالیت خود دارد، می‌تواند در این زمینه در نقش مشاور، تسهیلگر و برنامه‌های آموزشی که جزئی از دستاوردهای خود است، زمینه آموزش سازمانهای مردم‌نهاد تازه تاسیس، در شرف تاسیس و سازمان‌های مردم نهاد فعالی که متقاضی آموزش هستند را فراهم کند و دوره‌ها و کارگاه‌هایی را برای این سازمان‌ها برگزار کند.

آموزش سازمان‌های مردم‌نهاد

طرح یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار ابتکار بنیاد توسعه کارآفرینی در آموزش اجتماع محور آنلاین در مواجهه با همه‌گیری کووید-۱۹ است. این طرح یک دوره جامع آموزش‌های نگرشی -مهارتی در حوزه تسهیلگری، توسعه جماعت‌محور و توسعه پایدار با رویکرد کسب‌وکارهای گروهی، محلی، و … است.

این دوره فشرده آنلاین که شامل کارگاه‌های آموزشی، تمرین‌های فردی و گروهی، و تعامل و شبکه‌سازی است، برای توان‌افزایی تسهیلگران و نهادهای محلی جهت ارتقاء کمی و کیفی پروژه‌هایی که اختصاصا در حوزه معیشت پایدار تعریف می‌شوند، طراحی و اجرا شده است. شرکت‌کنندگان این پروژه عمدتا در سه استان خراسان جنوبی، خوزستان و سیستان و بلوچستان هستند.

با پایان همه‌گیری کوید-۱۹ بنیاد آموزش تسهیلگری را با تمرکز بر یادگیری و توان‌افزایی مشارکتی تسهیلگران بومی و محلی در استان سیستان‌وبلوچستان، و به صورت حضوری در دست اجرا دارد.

واحد آموزش محتوای آموزشی طرح «تسهیلگران معیشت پایدار» را هر ساله در قالب گروه مدرسین و تیم عملیاتی مورد بازنگری و به روز رسانی می‌کند.

 

طرح یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار