طرح کارستان
(سری فیلمهای مستند کارآفرینان)
«کارستان» سری فیلمهای مستندی است که برنامهریزی و تولید آن از سال ۱۳۹۴ در بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان آغاز شد و در حال حاضر هفت فیلم مستند از این مجموعه به نمایش درآمدهاست. ایدهی ساخت مجموعه فیلمهایی دربارهی کارآفرینان ایران، سالها پیش زمانی که رخشان بنیاعتماد توسط فیروزه صابر به «بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان» دعوت شد، متولد شد. ایدهای که در همفکری با مجتبی میرتهماسب و رسیدن به دغدغههای مشترک هدفدار شد و سمتوسویی مشخص پیدا کرد. برای اجرایی شدن این طرح، «بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان» بهترین نهاد غیردولتی بود که میتوانست پشتوانهی پژوهشی-کارشناسی این پروژه باشد. بنیادی که مهمترین هدفش ترویج و توسعه فرهنگ خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در سطح کشور است. در بهار ۱۳۹۳ شورای راهبردی پروژه با شش عضو شکل گرفت. حاصل بررسیها و نشستهای متعدد این شورا، شکلگیری پروژه «کارستان» در بهار سال ۱۳۹۴ بود. از آن روز یک گروه بزرگ تمام انرژی و زمان خود را گذاشتند تا «کاری کنند، کارستان».
بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان مسئولیت ستادی هماهنگی پروژه، همچنین شناسایی و پژوهش درباره زندگی کارآفرینان و نیز تامین مالی را در این پروژه بر عهده داشت.
شرح پروژه
پروژهی «کارستان» با مأموریت «ترسیم تصویری از کارآفرینان جامعه و انتقال این الگو به جامعهی پُر نیاز کشور بهویژه جوانان ایرانی» طراحیشده است. مأموریتی که نهتنها استراتژی مجموعه را شکل داده، بلکه سه هدف اصلی این پروژه ملی را زیر چتر خود بردهاست:
- تلاش در جهت ثبت و الگوسازی از شخصیتهایی که بیاتکا به موقعیتها و امتیازات خاص در بهبود بخشی به زندگی شخصی، اجتماعی و توسعهی کشور نقش مهمی ایفا کردهاند.
- ایجاد انگیزه و امید برای تقویت توانمندیهای فردی با توجه به اینکه در شرایط فعلی جامعه، انبوه موانع پیشرو، قدرت تصمیمگیری و هدفمندی را ضعیف و در بسیاری موارد منتفی میکند.
- انتقال تجربههای شکلگیری ایده تا عمل کارآفرینان بومی و مسیرهای توسعه و روشها و نوآوریهای آنها به جامعه بهویژه نسل جوان ایران.
مأموریت و هدف
مانند هر اثر هنری مخاطبان این سری مستند عموم جامعه و طیف وسیعی از علاقمندان را در بر میگیرد. به صورت خاصتر، با توجه به اهمیت ترویج کارآفرینی در جامعه برای بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان به موضوع، مخاطبان خاص این پروژه جامعه دانشجویان، فارغ التحصیلان واساتید دانشگاهی، جوانان صاحب ایده، جوانان علاقمند به کسب و کار و کارآفرینی، کارآفرینان و نیز علاقمندان به حوزههای کسب و کار و کارآفرینی هستند.
جامعه هدف
معرفی فیلمهای کارستان
پنبه تا آتش
- کارگردان: بهرام عظیمپور | ۵۲ دقیقه
- روایت زندگی صنعتگر نخبه کشور، علیاصغر حاجیبابا، کسی که کار کردن را از دوران کودکی و با لحافدوزی آغاز کرد و در مسیر پرماجرای زندگی توانست راه کسبوکار مستقل خود را در صنعت باز کند.
طبرستانیها
- کارگردان: محسن عبدالوهاب | ۴۹ دقیقه
- سالها پیش در اوج بحرانهای پس از انقلاب و جنگ و در دورانی که بسیاری از واحدهای صنعتی تعطیل میشدند، چند مهندس جوان تصمیم گرفتند یک کارخانه فولادریزی تأسیس کنند. آنها همچنان دوست و شریک یکدیگرند.
بنیانگذار محک
- کارگردان: محسن عبدالوهاب | ۵۷ دقیقه
- محک (مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان) شناختهشدهترین و معتبرترین مؤسسه خیریه در حوزه درمان و سلامت کودکان ایران است. سعیده قدس از ایده و انگیزههایش برای بنیانگذاری محک میگوید.
مادر زمین
- کارگردان: مهناز افضلی | ۵۲ دقیقه
- هایده شیرزادی در حوزه زنان کارآفرین و حافظان محیطزیست ایران، نامی آشناست. او زندگیاش را وقف نجات زمین از طریق جلوگیری از دفن زباله، بازیافت زبالههای شهری، تولید کود آلی، بازیافت نخالههای ساختمانی و غیره کرده است.
پازلیها
- کارگردان: مهدی گنجی | ۷۰ دقیقه
- چند دانشجوی بیرجندی میخواهند با یک ایده تازه در صنعت رایانه، کسبوکار جدیدی خلق کنند. آنها به تهران میآیند تا به آرزویشان برسند، اما نمیدانند که دقیقاً چگونه باید موفق شوند.
شاعران زندگی
- کارگردان: شیرین برقنورد | ۷۳ دقیقه
- روایتی شاعرانه از زندگی، کار و دغدغههای شیرین پارسی. شالیکار، فعال محیطزیست و فعال اجتماعی در حوزه زنان.
تورانخانم
- کارگردان: رخشان بنیاعتماد–مجتبا میرتهماسب | ۹۱ دقیقه
همراهی با توران میرهادی -معمار بسیاری از نهادهای کودکی ایران- در چهار سال آخر عمر او برای اینکه بفهمیم چرا باید صلح را از کودکی از آموخت.
لازم به ذکر است این شش فیلم علاوه بر شرکت در جشنوراه های بینالمللی مختلف و دریافت جوایز متعدد، در سینمای هنر و تجربه نیز به اکران درآمده است. هم اکنون هر هفت فیلم به صورت نسخه دی وی دی و آنلاین مورد دسترس علاقمندان است.