بنیاد در دی
با کودکان در خانه هدی چابهار
اولین جلسه از کلاسهای کمکآموزشی دانشآموزان دبستانی خانه هدی در محله کمب چابهار، برگزار شد.
باتوجه به افت کیفیت آموزشی در مدت همهگیری کرونا و دسترسی ناکافی بعضی خانوادهها به ابزارهای ارتباطی، دوره آموزشی روزهای پنجشنبه برای ۱۷نفر از کودکان مقاطع اول تا چهارم ابتدایی به همت مادران این کودکان و آموزگاران داوطلب در چابهار، دایر خواهدبود.
پایان بخش اول آموزشهای دوره یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار- دور دوم
همانطور که پیش از این اطلاعرسانی شد، کارگاهها و سرفصلهای آموزشی دوره یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار در سه دستهبندی مهارت های تسهیلگری، تسهیلگری در توسعه پایدار معیشت محلی (مبانی نظری)، و تسهیلگری و معیشت پایدار (بخش کسب و کار) دستهبندی شدهاند. براساس برنامه کارگاهها و با توجه به اینکه کارگاهها از تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۰ آغاز شدهاست، بخش اول آموزشها یعنی کارگاههای مربوط به بخش مهارتهای تسهیلگری به پایان رسیدهاست. سرفصلهای ارائه شده تا به اینجا به شرح زیر است:
- تسهیلگر کیست و تسهیلگری چیست و تسهیلگری اجتماع محور به چه معنا است (۲ جلسه)؛ ارائه توسط محمدکاظم متولی
- جماعت، توسعه جماعت محور، و برنامهریزی جماعت محور؛ ارائه توسط دکتر ابوالفضل وطن پرست
- مهارتهای ارتباطی؛ ارائه توسط گلی احمدی فرد
- اصول کار تیمی در فرایند اجتماع محور (۲ جلسه)؛ ارائه توسط محمدکاظم متولی
- مستندسازی و گزارشنویسی، ارائه توسط ناصر نوربخش
- اصول و روشهای تصمیمگیری و حل مسئله (۲ جلسه)؛ ارائه توسط ابوالفضل وطن پرست
همچنین علاوه بر این کارگاهها، برای جلب مشارکت هرچه بیشتر شرکتکنندگان و آگاهی بیشتر آنها از اهداف دوره و هم فضایی بیشتر، دو پنل گفتگو نیز برنامهریزی و اجرا شد. عنوان پنل اول «بررسی چالشها و قابلیتهای گروههای تعاملی کوچک: رو در رو با تسهیلگران دوره اول» بود که با مدیریت ساناز قربانی از کارشناسان بنیاد و با حضور چند نفر از شرکتکنندگان دوه قبل، خانمها کلثوم بزی، ریحانه قبادی، و آقای رضا مهاجر در تاریخ ۱ دی ماه ۱۴۰۰ برگزار شد. پنل دوم نیز با عنوان «چالشهای همکاری در تسهیلگری» در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۰ با مدیریت و ارائه خانم یاسمن دادور برگزار شد و در آن از چالش هایی که ممکن است در تیمهای تسهیلگری وجود داشته باشد صحبت شد. همچنین در بخشی از جلسه هم به گفت و گو با تسهیلگران و شنیدن چالشهای آن ها در گروههای تعاملی ایجاد شده برای دوره، اختصاص داده شد.
در ادامه، کارگاهها با آموزشهای مربوط به بخش تسهیلگری در توسعه پایدار معیشت محلی (مبانی نظری)، پیش خواهد رفت.
امکان حمایت مالی آنلاین از بنیاد
از این به بعد میتوانید با مراجعه به صفحه حمایت و یا لینک زیر، از طریق درگاه پرداخت آنلاین از پروژههای ما حمایت کنید. حمایتهای شما به معیشت پایدار جوامع محلی و توانافزایی اقتصادیاجتماعی زنان و جوانان کمک خواهد کرد.
ورود طرح توسعه جامعه محلی به شهر زابل
بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان نزدیک به ۱۲ سال است که در قالب پروژه توسعه جامعه محلی با رویکرد توانافزائی زنان و کسب وکارهای جمعی وارد استان سیستان و بلوچستان شده است.
در اواخر سال ۱۳۹۹ بنیاد تصمیم گرفت وارد بخش سیستان و با مرکزیت زابل نیز بشود و با کمک گرفتن از تجربههای خود در بخش بلوچستان طرح توسعه جامعه محلی را با توجه به شرایط بوم زابل در محلات حاشیه نشین زابل برنامهریزی کند.سرانجام بنیاد در سال ۱۴۰۰ وارد زابل شد.
از آنجایی که بنیاد برای اولین بار وارد زابل میشد لازم بود در اولین قدم شناخت خود را از این شهر به خصوص در عرصه فرصتها، مزیتها و موانع اقتصادی و کسب و کار کامل کند.
بنیاد با تکیه بر مطالعات از پیش انجام شده، مشاهده، مصاحبه با افراد مطلع، مراجعه به سایت فرمانداری زابل و… به شناخت نسبی از زابل رسید.
پس از شناخت نسبی از زابل سفری به این شهر در آبان ماه تدارک دیده شد.که هدف از این سفر:
- تکمیل شناخت نسب به منطقه و محیط شناسی محلات منتخب
- برقراری ارتباط با تسهیلگران بومی و شکلگیری تیم تسهیلگری
- معرفی بنیاد و طرح به نهادهای مرتبط
- ایجاد شبکه ارتباطی برای پیشبرد طرح
بود.
در این سفر با تسهیلگران دفاتر تسهیلگری محلات حاشیهنشین زابل جلسه برگزار و درباره وضعیت محلهها و فرصتهای کسب وکار در محلات گفتگو شد.
بعد از انجام هماهنگیها بنیاد در دی ماه سفر دوم را نیز به زابل تدارک دید. هدف از این سفر تشکیل اجتماعات محلی در محلات حاشیهنشین زابل به منظور معرفی اهداف طرح توسعه جامعه محلی به زنان علاقمند و مستعد بود.
در این سفر بیش از ۱۰ جلسه اجتماع محلی با بیش از ۳۰۰ زن از محلات حاشیهنشین برگزار شد.
در این جلسات درباره مفهوم کسب وکار جمعی و مسیر توان افزائی بنیاد توضیحاتی داده شد و سعی شد زنان علاقمند به ایجاد کسب وکار شناسایی شود.
پس از این مرحله قرار است زنان شناسایی شده در قالب گروههای خودیار گرد هم آیند و بعد از دیدن آموزشهای توسعه فردی و جمعی با تشکیل صندوق پس انداز خرد یک کسب وکار جمعی انتخاب کنند و بنیاد در این مسیر به عنوان تسهیلگر در کنار این گروهها قرار خواهد گرفت و این مسیر را با گروههای خودیار تا رسیدن به یک نهاد و تثبیت کسب وکارهای جمعی با آنان طی خواهد کرد.