skip to Main Content
  حمایت
فراخوان دوره تسهیلگران معیشت پایدار (فاز سوم: ویژه خوزستان)

فراخوان دوره تسهیلگران معیشت پایدار (فاز سوم: ویژه خوزستان)

تسهیلگران، به عنوان عناصر کلیدی تغییر در جوامع محلی

توسعه­ جامعه­ محلی ارتباط نزدیکی با میزان مشارکت مردم آن جامعه دارد؛ اعضا جامعه، به ویژه در مناطق حاشیه‌ای و کم‌برخوردار، نیروی بالقوه‌­ای هستند که می­‌توانند منشاء تغییرات پایدار در جامعه خود باشند. به عبارتی دیگر، مردم محلی نه سوژه­ تغییر، که عامل آن هستند. تسهیلگران به عنوان افراد یا گروه‌هایی با اطلاع کامل از روندها و تعاملات جامعه­ هدف، دانش و مهارت خود را به کار می‌بندد کلید ایجاد این مشارکت، احساس تعلق، و مسئولیت‌پذیری در فرآیند توسعه جوامع محلی هستند.

چرا دوره یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار؟

در خصوص چرایی و اهمیت آغاز اجرای دوره یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار باید گفت، از یک طرف به دلایل مختلفی در سال­‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر تمایل عمومی جهت انجام فعالیت­‌های خیرخواهانه مرتبط با جوامع محلی بویژه با رویکرد اشتغال­‌زایی در جامعه هستیم. و از طرف دیگر متاسفانه گاها شاهد عدم توجه به وجوه کارشناسانه در انجام چنین اقداماتی هستیم. برای جبران این مسئله بنیاد یک دوره جامع آموزش­‌های نگرشی-مهارتی تحت عنوان «دوره یادگیری مشارکتی تسهیلگران معیشت پایدار» برای توان­‌افزایی تسهیلگران و نهادهای محلی جهت ارتقا کمی و کیفی پروژه‌هایی که اختصاصا در حوزه معیشت پایدار فعالیت می­‌کنند، طراحی کرد.

دوره اول در دو فاز اجرایی شد. فاز اول این دوره با حضور ۷۴ نفر تسهیلگر از استان­‌های هدف طرح، همکاری ۱۳ مدرس، ۲۴ کارگاه (۴۸ ساعت) در سه بخش مهارت­‌های عمومی، تسهیلگری در توسعه پایدار معیشت محلی و تسهیلگری در حوزه کسب‌وکار طراحی و از تاریخ ۱۵ آذر تا ۱۸ اسفند ۱۳۹۹  اجرا شد. از این تعداد، ۴۲ نفر از شرکت ­کنندگان به فاز دوم راه یافتند. در فاز دوم سرفصل­‌های ارائه شده به شکل تخصصی‌­تر بر تسهیلگری کسب و کار تمرکز داشت. در این فاز ۶ مدرس، ۱۸ کارگاه (بیش از ۴۰ ساعت) را برای سرفصل­‌هایی مانند محله چیست، شناسایی دارایی­‌های محله­، شناسایی ذینفعان، تشکیل گروه‌­های خودیار، و زنجیره ارزش ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۰ تا ابتدای آبان ماه ۱۴۰۰ ارائه کردند.

چرا فاز سوم ؟

با توجه به اینکه ظرفیت دوره برگزار شده، محدود به  ۷۰نفر شرکت­‌کننده بود و متقاضیان بیشتری برای شرکت در دوره بودند و بنیاد متعهد شده بود که فاز سوم را به صورت حضوری و  به میزبانی هر کدام از سه استان برگزار کندو همچنین تجربه فاز سوم در استان سیستان و بلوچستان به کمک ما آمد تا فاز سوم را در دو مسیر برای استان خوزستان برگزار کنیم. هم برای شرکت کنندگانی که فاز دوم را در استان خوزستان با موفقیت طی کرده  و به دور سوم راه یافتند و هم برای متقاضیان و علاقه‌مندان جدید با این تفاوت که متقاضیانی جدید راه یافته به دوره ۵ روز و افراد فاز سوم ۳ روز دوره را با ما خواهند بود.

برای پر کردن فرم درخواست شرکت در دوره اینجا کلیک کنید

برگزارکنندگان:

بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان:

بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان سازمانی مردم‌نهاد، مستقل، و غیرانتفاعی است که از سال ۱۳۸۴ با هدف ترویج و توسعه کسب‌وکار و کارآفرینی در بین زنان، جوانان، نوجوانان و سازمان‌های مردم‌نهاد محلی، همچنین نهادسازی در گستره جغرافیایی ایران با اولویت ترجیحی مناطق کم‌برخوردار (به خصوص سیستان و بلوچستان، خوزستان، و خراسان جنوبی) فعالیت می‌کند. رویکردهای کلیدی بنیاد برای انجام این ماموریت توان‌افزایی، تسهیل‌گری و حمایت‌گری است و در طرح‌های خود زیر چتر طرح توسعه جامعه محلی از راه آموزش، پژوهش، مشاوره و ترویج عمل می‌کند.

همراهان طرح در استان خوزستان:

موسسه بهار خرمشهر

در این دوره خواهیم آموخت:

آموزش‌­های این دوره ذیل سه دسته­‌بندی مهارت­‌های عمومی تسهیلگری، تسهیلگری در توسعه پایدار معیشت محلی (مبانی نظری)، و تسهیلگری و معیشت پایدار (بخش کسب و کار) دسته بندی شده‌­اند و در مجموع سرفصل­‌های زیر در دوره پوشش داده خواهد شد.

مروری بر مفاهیم تسهیلگری:

  • تسهیلگر کیست؟ تسهیلگری چیست؟
  • مهارت‌های و ابزارهای تسهیلگری
  • مفهوم و رویکردهای مشارکت در توسعه جامعه محلی

مروری بر مفاهیم توسعه جامعه محلی:

  • تعریف محله و تعریف رویکرد دارایی مبنا
  • توسعه جماعت محور چیست؟
  • نیاز سنجی و دارایی سنجی در فرآیند اجتماع محور

مروری بر مفاهیم توسعه دارایی مبنا؛ و تئوری تغییر

  • مروری بر مدل توسعه دارایی مبنا در جامعه محلی
  • مرور طیف فعالیت‌های خیرخواهانه در ایران
  • رابطه توان افزایی، توسعه محلی و رویکرد دارایی مبنا
  • نقش تئوری تغییر در توسعه جامعه محلی
  • بازدید از یک نمونه کسب و کار جمعی محلی

مروری بر مفاهیم توان افزائی و کسب وکار

  • توان‌افزائی، رویکردها و ابعاد
  • آشنایی با فضای کسب وکار و کارآفرینی و شناسایی مسائل کسب وکار
  • مزیت‌شناسی و بوم‌شناسی و شناخت فرصت‌های اقتصادی و اجتماعی
  • نقش کسب وکار در توانمندی اقتصادی و اجتماعی
  • آشنایی با مزیت شناسی کسب و کار جمعی در استان خوزستان( فرصت‌ها )

پروژه نویسی-گزارش نویسی ۸ ساعت

 

شرایط ثبت نام:

سکونت  یا داشتن یک پروژه توسعه‌ای در استان خوزستان

سن بین ۲۲ تا ۴۵ سال

علاقمندی به تسهیل­گری و فعالیت­‌های اجتماعی

سابقه فعالیت‌های اجتماعی در یک پروژه توان‌افزایی حداقل ۲ سال

ارتباط با جامعه محلی و فعالیت در پروژه‌های مشابه طرح

عضویت فعال در یک سازمان در جامعه هدف (سمن محلی و یا سمن‌های ملی فعال در مناطق جامعه هدف، و یا عضویت در گروه‌های فعال اجتماعی ثبت نشده)

آشنایی اولیه با مبانی کسب‌وکار و تسهیل­گری

مناطق هدف:

استان خوزستان  

چنانچه افراد متقاضی دارای شرایط بالا باشند نام آنها در لیست اولیه پذیرفته‌شدگان قرار خواهد گرفت و به مصاحبه دعوت می­‌شوند، در مصاحبه شاخص‌های کیفی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و سرانجام ۴۰ نفر برای حضور در دوره پذیرفته خواهند شد.

 مهلت ثبت درخواست: تا ۲۳ خردادماه

 

برای پر کردن فرم درخواست شرکت در دوره اینجا کلیک کنید